След като в публичното пространство се появи информация за евентуалното завръщане на Иван Петков на поста селекционер на женския национален отбор на България, volleyweek.bg се свърза с настоящия старши треньор на женския френския Волеро (Лео Кане).

- Г-н Петков, в медиите се появи твърдения, че Вие ще бъдете сред кандидатите на нов селекционер на женския национален отбор на България, след изтичането на договора на Лоренцо Мичели. Каква е информацията от Ваша страна, на това твърдение?

- Вижте, нещата не са еднозначни. Истината е, че България не ми е безразлична, но има много път да се извърви, докато мога да твърдя нещо със сигурност. Първо, ще изчакам да се проведе Отчетно-изборното събрание на федерацията ни в края на тази седмица. Всичко, което се е случило преди това, е неофициално и неформално, включително и телефонния разговор с президента Любомир Ганев преди десетина дни. Второ, и може би най-важно - предстои след това да проведа разговор с ръководството на моя френски клуб! Едва тогава мога да предприема нещо, ако предприема

- Тоест, да разбираме ли, че нищо не е договорено, ако всичко не е договорено?!

- Накратко: да!

View this post on Instagram

A post shared by Volero Le Cannet (@volerolecannet)

Следвай ни: