Известният френски треньор по тенис Патрик Симон се срещна с участниците в треньорския курс ITF Level 2, който се провежда на базата на БНТЦ в София.

Треньорският курс ITF Level 2 е с лектор Алеш Филипчич (Словения), който е дългогодишен лектор към ITF, бивш капитан на Словения за Купа "Дейвис", професор по тенис в университета в Любляна. Заниманията се провежда на базата на Български национален ОББ тенис център в София и ще продължи до 4 октомври.

В изминалите четири дни Патрик Симон проведе открити тренировки в Асеновград, Свиленград, Бургас и Дряново. Френският тенис специалист се включи в подготовката на децата, а те от своя страна получиха директни съвети, препоръки и безценни насоки за своето тенис развитие.

Патрик Симон е световноизвестен тенис специалист с над 30 години опит с млади таланти и професионални играчи. Прекарва дълги години във френската федерация по тенис. Той е работил с някои от най-големите звезди в тениса, като Амели Моресмо, бивша номер 1 в света и двукратна шампионка от Големия шлем, Елина Свитолина, полуфиналистка на "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ, и Онс Жабюр, финалистка на "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ. При мъжете е работил с Жил Симон, Гаел Монфис и Себастиен Грожан.

Гостуването е вследствие на двугодишен договор между Българска федерация по тенис и френския тенис специалист.

Следвай ни: