Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне предпочете да избегне доколкото може темата за Винисиус Жуниор и Ендрик Фелипе, след като двамата футболисти на Реал Мадрид избегнаха червени картони в мача срещу Алавес във вторник вечер. Ако това се бе случило, те щяха да пропуснат дербито на Мадрид в неделя в осмия кръг на испанската Ла Лига. Симеоне не пожела да се включи в дискусията за съдийството, когато става въпрос за Реал Мадрид, нито искаше да обсъжда факта, че Реал има два дни повече почивка от неговия отбор.

"Ние контролираме дните за възстановяване възможно най-добре. Видяхте, че Коке не тренира във финалната част днес. Направихме го, за да намалим част от натоварването от него. Не сме променили стратегията си, така че тренировките се базират не натоварванията на футболистите и те да могат да се представят в мачовете по най-добрия възможен начин", коментира наставникът на Атлетико Мадрид.

🚨🇦🇷 Question: “Your thoughts on Vinicius and Endrick getting away from a suspension last night prior to the derby?”

Diego Simeone: “You’re asking me a question so that I say what you want me to say. You’ve already said it all; there’s nothing more for me to add.” pic.twitter.com/w1NrETdYU1

— Atletico Universe (@atletiuniverse) September 25, 2024

"Концентрирани сме върху създававето на по-добри ситуации за гол. Не се съмнявам, че с времето Александър Сорлот и Хулиан Алварес ще се сработя повече и ще се представят още по-добре. Нашата работа е да ги накараме да се чувстват по-добре, а тяхна е да предадат на терена тези взаимоотношения, които се създават във футбола", продължи Диего Симеоне.

"Някои мачове не са като другите. Нещата се променят. Всичко зависи от стимула, от отдадеността, от ентусиазма. Може да играеш с четирима нападатели и да не допуснеш гол, а може да играеш с осем в защита и да допуснеш много удари към вратата. Всичко е свързано с отдадеността", добави Симеоне.

Следвай ни: