Преминаването на Войчех Шчесни в Барселона може да се счита за все по-сигурно. 34-годишният полски вратар потвърди за каталунското издание "Спорт", че е пред трансфер в лидера в Ла Лига.

"Много уважавам историята на Барса - един от най-добрите клубове в света. Разбирам трудната ситуация, която възникна за тях след контузията на Марк-Андре Тер Стеген, и мисля, че би било неуважително от моя страна да не обмисля този вариант“, коментира в Марбея бившият вратар на Ювентус, който е свободен агент в момента.

В четвъртък се очаква Шчесни да премине задължителните медицински прегледи и да подпише с Барселона за една година. Така той ще стане съотборник на добрия си приятел от полския национален отбор Роберт Левандовски.

Както вече стана ясно, Шчесни няма да излезе без пари на Барселона. Каталунците трябва да платят на Ювентус, тъй като италианският гранд е включил клауза при разтрогването на договора му, че ще последва глоба, ако вратарят се присъедини към друг отбор. През миналия месец Шчесни обяви края на състезателната си кариера, но предложението на каталунците ще го върне в голямата игра.