Старши треньорът на Атлетик Билбао - Ернесто Валверде, предупреди, че опонентът на “баските” в Лига Европа - Рома, има предимство по отношение на европейските битки.

„Има разлика тук, защото имаме много млади играчи без опит в Европа. Това представлява допълнителна мотивация.“

📋Repasa la comparecencia de @Williaaams45 y Ernesto Valverde previa al #RomaAthletic 🇪🇺

"Queremos llevar el escudo del Athletic a lo más alto"#AthleticClub 🦁

— Athletic Club (@AthleticClub) September 25, 2024

“Вълците” спечелиха Лигата на конференциите през 2022 г., а на следващата година загубиха финала в Лига Европа. Отборът обаче е в смут след изненадващото уволнение на треньора Даниеле Де Роси, като Иван Юрич дебютира при победата над Удинезе в Серия “А” през последния уикенд.

„Рома смени треньора и имаше страхотно представяне срещу Удинезе, така че не знам как да оценя формата им. Треньорите се нуждаят от време, но често това не ни се дава, всичко зависи от резултатите. Във всеки случай Рома започна нова ера, изигравайки добре първия мач. Просто трябва да погледнем техните летни попълнения, за да разберем колко са силни. Това е отбор, който включва играчи като Пауло Дибала, Браян Кристанте и Джанлука Манчини, те изминаха целия път в европейските състезания през последните години“, добави Валверде.

Срещата между отборите на Рома и Атлетик Билбао от първия кръг на основната схема на Лига Европа е в утрешния 26-и септември (четвъртък) от 22:00 часа българско време, като за главен съдия на мача е назначен родния рефер Георги Кабаков.

Следвай ни: