Атлетико Мадрид си върна третото място в Ла Лига и ще влезе в добро настроение в дербито с Реал Мадрид в неделя. "Дюшекчиите" надвиха с 1:0 като гост Селта, а гола отбеляза появилият се като резерва Хулиан Алварес в последната минута. Секунди по-рано футболист на Селта пропусна от чиста позиция.

Отборът от Виго може да съжалява и за още няколко ситуации, в които не стигна до гол. В класирането Селта е на 10-а позиция с 9 точки, а Атлетико събра 15 и още няма загуба през сезона.

За пръв път като титуляр за Атлетико започна синът на Диего Симеоне - Джулиано. Той действаше по левия фланг, отдясно играеше Маркос Йоренте, а в предни позиции си партнираха Антоан Гризман и Александър Сьорлот.

Атаката на Селта водеше Борха Иглесиас, подпомаган от Вилиот Сведберг и живата легенда на клуба Яго Аспас, който записа своя мач номер 500 за галисийци.

Подобно на двубоя срещу Райо Валекано преди няколко дни, Атлетико отново игра много слабо до почивката. Разликата беше, че този път "дюшекчиите" не отправиха нито един удар през първите 45 минути. Селта доминираше и на няколко пъти създаде напрежение пред Ян Облак, но без да се налага словенецът да прави решаващо спасяване.

Симеоне взе мерки и през второто полувреме отборът му изглеждаше различно. За това помогна и влизането на Хулиан Алварес, Родриго де Пол и Родриго Рикелме. В 55-ата минута удар на Сьорлот беше блокиран, а в ответната атака Борха Иглесиас стреля опасно с глава, но Облак се разтегна и спаси.

В 73-ата минута отново нападателят на Селта създаде проблеми на Робин Льо Норман, но Облак внимаваше. Не след дълго Висенте Гуаита също трябваше да показва класа, избивайки шут на Рикелме.

Следвай ни: