Старши треньорът на Лил Бруно Женесио изрази недоволство от програмата на отбора от Лига 1.

"Шокиран съм и това би било меко казано. Дори не искам да казвам думата, защото искам да остана учтив. Това е безотговорно. Мачовете като гост в Монако, в Мадрид (срещу Атлетико в Шампионската лига) и след това в Ланс в събота - това е просто скандално. Когато съставяме календара, вземаме всичко предвид. Трябва да се замислим малко и за футболистите. Без тях няма да има нито телевизия, нито треньори, нито съдии, нито президент на лигата - нищо”, възнегодува Женесио.

“Сега, когато всичко е решено, трябва да опитаме да се адаптираме. Може би ще отидем в Мадрид с резервен състав, за да спестим сили преди дербито с Ланс. Тогава ще бъдем обвинени, че не играем с пълния си потенциал в Шампионската лига", каза още специалистът, цитиран от вестник “Екип”.

Лил се намира на девето място в класирането на Лига 1 с актив от 7 точки след 5 изиграни срещи. През октомври “песовете” ще играят последователно като гост срещу Монако, Атлетико Мадрид и срещу местния си съперник Ланс в рамките на само девет дни.

Следвай ни: