ЦСКА - София ще се раздели с един от футболистите, които привлече през лятото, съобщава „Тема Спорт“.

Става въпрос за Иван Тасев, на когото ще се търси нов отбор, където да бъде преотстъпен или дори трансфериран за постоянно срещу скромна сума. Юношата на Пирин беше първото попълнение на “червените” за сезона и единственият нов футболист, който присъства на старта на подготовката. Любопитно е, че само той от 12-те играчи, които пристигнаха в клуба през лятото, не бе привлечен от новото ръководство на клуба, а беше подписал предварителен договор още през миналата есен.

Адаптацията на 22-годишното крило в ЦСКА - София обаче не преминава по мечтания начин. Той получи точно по 26 минути от двамата треньори през сезона – Томислав Стипич и Александър Томаш, съответно срещу Хебър и Ботев (Пловдив), но не успя да спечели доверието на нито един от тях и играе основно за дубъла във Втора лига (б.а. – вече има 6 мача с 1 гол и 1 асистенция).

Той дори вече не тренира с първия отбор, като не присъства на вчерашното открито за медиите занимание. Представянето му за втория тим, воден от Владимир Манчев, също не е впечатляващо, което е накарало червеното ръководство да се оглежда за друго решение за неговото бъдеще. Освен това самият Тасев не е особено въодушевен да играе във Втора лига, след като вече има близо 80 мача в елита. Друг е въпросът, че най-вероятната дестинация за негово преотстъпване е родният му Пирин, който също не е в efbet Лига.