Лас Палмас отново остана без победа в Ла Лига. В мач от 7-ия кръг тимът от Канарските острови завърши наравно 1:1 срещу гостуващия Бетис. Алберто Молейро даде аванс за домакините още в 9-ата минута, но Джовани Ло Селсо изравни в допълнителното време на първата част.

Лас Палмас има само 3 точки и се намира на последното 20-о място в класирането, докато отборът от Севиля заема 11-а позиция с актив от 9 пункта.

Домакините започнаха пределно амбицирани да прекъснат серията си от три поредни загуби и още във 2-ата минута бяха близо до гола, но португалският страж на Бетис Руи Силва отрази удара на сънародника си Фабио Силва. Малко по-късно десният бек Вити прати удобна топка на далечната греда за Алберто Молейро и той откри резултата.

В 23-ата Асане Диао от Бетис можеше да изравни, но топката прелетя на сантиметри над вратата. Младият нападател беше най-опасният футболист на "вердибланкос" до почивката и след негов пас Джовани Ло Селсо вкара за 1:1. Аржентинският национал вече има 3 гола в последните си 3 мача за севилци в Ла Лига - повече от попаденията му за всички 77 мача с екипа на Тотнъм в Премиър лийг.

На полувремето Бенито Рамирес замени Дейли Синкгравен в състава на Лас Палмас. Съперниците започнаха да действат по-предпазливо и головите положения бяха малко. В 66-ата минута Дарио Есуго стреля от далечна дистанция, но в аут. Гостите също изглеждаах доволни от равенството и стигнаха до него.

В следващия кръг Лас Палмас ще гостува на Виляреал, а Бетис ще посрещне Еспаньол.

Следвай ни: