Аякс започна по най-добрия възможен начин участието си в основната фаза на Лига Европа. На "Йоахн Кройф Арена" тимът победи с 4:0 Бешикташ и оглави класирането след първия кръг. Два гола отбеляза Мика Годс, а по едно попадение добавиха Киън Фитц-Джим и Кенет Тейлър.

В квалификационната фаза на турнира Аякс елиминира последователно Войводина, Панатинайкос и Ягелония, а Бешикташ трябваше да преодолее единствено Лугано и го направи с лекота.

Старши треньорът на домакините Франческо Фариоли заложи в предни позиции на Мика Годс, Брайън Броби и Бертран Траоре, които действаха много раздвижено. Първата голова възможност се откри пред Годс, но Мерт Гюнок показа отличен рефлекс и изби. При следващата атака на домакините Фитц-Джим нацели гредата.

По-добрата игра на нидерландците даде резултат в 31-ата минута. Отново Фитц-Джим се оказа на удобна позиция и този път не сгреши - 1:0. Бешикташ трябваше да промени нещо и на почивката Джовани ван Бронкхорст смени 17-годишния талант Мустафа Хекимоглу с Чиро Имобиле.

Този ход не помогна на гостите, защото Аякс вкара два гола за 4 минути и реши всичко в своя полза. В 51-ата минута Траоре подаде на непокрития Годс и той простреля Гюнок. Не след дълго "червено-белите" сътвориха прекрасна комбинация, завършена с безпощаден удар на Кенет Тейлър.

Наказателната акция на Аякс приключи в 73-ата минута с второто попадение на Годс. Той беше на точното място след поредната хубава атака на домакините и оформи крайното 4:0.

Следвай ни: