Отборът на Монца все още търси първия си шампионатен успех през този сезон, но въпреки това си осигури участие в 1/8-финалите за Купата на Италия, след като записа безпроблемна победа с 3:1 като домакин на втородивизионния тим на Бреша.

Брианцолите си осигуриха успеха още през първото полувреме, когато отбелязаха и трите си гола в двубоя. Йоргос Кириакопулос откри резултата още в петата минута, а в 12-ата капитанът Матео Песина го удвои, засичайки с глава центриране на автора на първото попадение. В 40-ата минута „бианкоросите“ стигнаха до дузпа, след като Мирко Марич беше фаулиран от Андреа Папети. Джанлука Капрари пък успешно я реализира, с което преднината на домакините нарасна още повече. Гостите успяха да стигнат само до почетен гол, като това стана в 68-ата минута. Тогава резервата Патрик Нуама комбинира с Анте Юрич, след което преодоля противниковия страж и се разписа в опразнената врата.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lega Serie A (@seriea)

Така Монца отстрани втори противник в турнира за Купата на Италия, след като в началото на август елиминира втородивизионния Зюдтирол след нулево реми и изпълнение на дузпи. Следващият съперник на състава на Алесандро Неста в тази надпревара ще бъде Болоня, като 1/8-финалния двубой между двата тима ще се проведе през декември.

Следвай ни: