Виляреал победи с 2:1 като гост Еспаньол в мач от междинния 7-и кръг в Ла Лига. И двете попадения за "жълтата подводница" отбеляза Айосе Перес. Опитният нападател се разписа във всеки от последните три срещи на тима си и вече има 6 попадения от старта на сезона, а Виляреал събра 14 точки и излезе на трето място във временното класиране.

Отборът на Марселино бързо си стъпи на краката след тежкото поражение с 1:5 от Барселона и записа трета победа далеч от дома. Еспаньол влезе в двубоя след два поредни успеха и дори поведе с гол на Жофре Карерас в 45-ата минута, но още до почивката Айосе Перес изравни, а в 63-ата минута наказа груба грешка на защитата на "папагалчетата".

Домакините изиграха стабилно първо полувреме, в което не създадоха почти нищо в офанзивен план, но и не допуснаха сериозни положение пред вратата си. В първата добавена минута Жофре Карерас получи пас от Браян Оливан и с доста късмет преодоля вратаря Диего Конде.

Отговорът на Виляреал дойде в самия край на полувремето. Алекс Баена центрира от десния фланг, а Айосе Перес скочи най-високо в наказателното поле - 1:1.

Втората част беше по-интересна, но късметът се усмихна на гостите. В 63-ата минута отново Баена отново демонстрира усета си към извеждащия пас и намери Айосе Перес, който донесе трите точки за своя отбор.

Загубата остави Еспаньол на 14-о място в класирането с актив от 7 точки.

Следвай ни: