Арсенал очаквано нямаше никакъв проблем с Болтън и победи третодивизионния тим с 5:1 на "Емиратс" в двубой от третия кръг на "Карабао Къп". Въпреки че лондончани бяха в много подмладен състав, отборът взе преднина от два гола още до почивката чрез Деклан Райс и Итън Нванери. 17-годишният талантлив полузащитник, който е кадър на академията на Арсенал, вкара още едно попадение след почивката, за да направи вечерта незабравима за себе си. Аарън Колинс зарадва гостуващата агитка с почетен гол за Болтън, а до края Рахийм Стърлинг отбеляза дебютното си попадение с екипа на Арсенал и Кай Хавертц също записа името си сред голмайсторите.

Микел Артета бе направил доста промени, като само четирима играчи от дербито с Манчестър Сити бяха запазили местата си. Както стана ясно по-рано днес, на вратата дебютира 16-годишният Джак Портър. Рахийм Стърлинг пък за първи път започна като титуляр за Арсенал. Още трима младежи получиха шанс да стартират за първи път - Джош Николс (18 години), Майлс Люис-Скели (17 години) и Итън Нванери (17 години).

Иън Еват пък бе направил седем промени в сравнение със състава, който започна при победата над Рединг през уикенда.

Гостите имаха претенции за дузпа в 15-ата минута, когато Джош Шиън падна в наказателното поле след интервенция на Жезус. Повторенията показаха, че контакт има, но сигнал не последва, а и ВАР не можеше да се намеси, защото в мачовете от турнира технологията не се използва.

Минута след това Арсенал поведе в резултата. Джош Николс опита подаване по земя отдясно, а Скот Арфилд се размина с топкаta, която се опита да изчисти. Това да даде възможност на Деклан Райс да стреля от границата на наказателното поле и халфът откри резултата с хубав удар в ъгъла.

🫸🫷 pic.twitter.com/bGJdbhdW00

— Arsenal (@Arsenal) September 25, 2024

В 37-ата минута 17-годишният Итън Нванери удвои преднината на домакините. Люис-Скели намери много добре отляво Стърлинг, който остави пазача си зад гърба си и намери пред вратарското поле Нванери, който засече отблизо.

First senior start, first Gunners goal 🤩 pic.twitter.com/4KXF8awQAR

— Arsenal (@Arsenal) September 25, 2024

До почивката Стърлинг и Жезус пропуснаха да направят преднината на Арсенал още по-изразителна. Това се случи обаче още в 49-ата минута, когато играчите на Болтън сгрешиха при изнасянето на топката. Райс отне и изведе Нванери, който стреля доста хладнокръвно под плонжа на Люк Саутууд за втори си гол.

В 53-ата минута Болтън върна едно попадение след страхотна контраатака. Макатий изведе много добре Аарън Колинс, който премина покрай Портър и прати топката във вратата му.

В 64-тата минута Стърлинг отбеляза първия си гол с екипа на Арсенал, като това бе изключително лесно попадение за англичанина, тъй като той просто довкара топката пред голлинията, след като преди това Саутуут се бе намесил след остро центриране по земя на Сака.

A first goal for The Arsenal ❤️ pic.twitter.com/fEBThSyJi0

— Arsenal (@Arsenal) September 25, 2024

В 78-ата минута и Кай Хавертц се разписа. Стърлинг проби в наказателното поле, след като получи от Жесус, изстрелът ми бе избит от Саутуут, но германецът направи добавка от въздуха за крайното 5:1.

Следвай ни: