Реал Мадрид отбеляза края на кариерата на бившия защитник на отбора Рафаел Варан, който по-рано днес обяви, че се оттегля от футбола на 31-годишна възраст.

"След обявяването на оттеглянето на Рафаел Варан,  от Реал Мадрид бихме искали да изразим своята благодарност към играча, който стана част от историята на нашия клуб.

Рафаел Варан завинаги ще остане в сърцата на всички фенове на Реал Мадрид като един от най-великите защитници в историята на отбора. А също и за това, че винаги е олицетворявал ценностите на нашия клуб. Реал Мадрид би искал да пожелае на него и семейството му най-добрия късмет в тази нова глава от живота му“, се казва в изявлението на Реал Мадрид.

Варан игра за Реал Мадрид от 2011 до 2021 г. С "белите" защитникът стана три пъти шампион на Испания, спечели веднъж Купата на страната и три пъти Суперкупата. Освен това французинът спечели 4 пъти Шампионската лига, три пъти Суперкупата на УЕФА и четири пъти Световното клубно първенство.

Футболистът има 5 гола в 93 мача за националния отбор на Франция. С "петлите" той е световен шампион от Мондиал 2018, сребърен медалист от Мондиал 2022 и победител в Лигата на нациите през 2021 година.

Следвай ни: