Защитникът на Айнтрахт (Франкфурт) Робин Кох е под въпрос за в мача срещу Виктория (Пилзен) в Лига Европа в четвъртък, е под въпрос. 28-годишният национал пропусна днешните занимания на тима преди първото домакинство в новия формат на турнира, а през цялото време е имал индивидуална работа.

"Робин има лек проблем с мускул на бедрото. Участието му е под много голямо съмнение", заяви на пресконференцията днес старши треньорът на тима Дино Топмьолер. Самият футболист също трябваше да седне до треньора на пресконференцията, но в последния момент мястото му беше заето от нападателя Ансгар Кнауф.

Халфът Марио Гьотце поднови тренировки преди два дни, но за него мачът идва прекалено скоро след травмата и участието му също не е ясно. Така или иначе носителите на Купата в Лига Европа от 2022-а година не го планираха в стартовите 11, така че ако се появи през втората част, ще бъде бонус за тях.

🎙️ #Toppmöller:
„Trapp und Højlund fallen aus. @MarioGoetze ist heute ins Mannschaftstraining zurückgekehrt, aber er ist noch nicht so weit für den Kader. Hinter @RobinKoch25 steht ein großes Fragezeichen, er hat eine leichte Problematik an der Hüfte.“
–––––#SGE #SGEPLZ #UEL pic.twitter.com/AZm7zO2DYB

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) September 25, 2024

"Генерално погледнато, Марио не е опция. Има шанс да седне на пейката, но не е 100%", допълни треньорът.Вратарят Кевин Трап, както и Оскар Хьойлунд пък със сигурност няма да вземат участие.

По повод утрешната среща младият треньор на тима от Франкфурт добави: "Макар и да се смятаме за фаворити, аз бих обърнал внимание на факта, че миналата година Виктория (Пилзен) спечели всичките си мачове в групата на Лигата на Конференциите и стигна до четвъртфиналите. А ние не успяхме да направим нито едно от тези неща. Така че трябва да уважаваме нашите противници".

Следвай ни: