16-годишният Джак Портър най-вероятно ще започне на вратата на Арсенал тази вечер в сблъсъка с Болтън от турнира за Купата на Лигата. Причината за това Микел Артета да стигне до този необичаен ход е, че титулярят Давид Рая ще получи почивка, след като имаше оплаквания по време на дербито с Манчестър Сити. Бразилецът Нето пък вече записа участие в турнира със състава на Борнемут, преди да финализира трансфера си на "Емиратс". 18-годишният Томи Сетфорд, който е трети вратар, е с контузия, така че също не може да вземе участие в днешния мач. Така Портър, който е кадър на академията на Арсенал, ще запише дебют за първия отбор, твърди "Ди Атлетик".

Талантът навърши 16 години през юли и до момента има шест мача за отбора на Арсенал до 18 години и един за тима до 21 години. Само веднъж досега той бе в групата на първия отбор на "топчиите", като това се случи в двубоя от Шампионската лига срещу Аталанта.

Дори наистина да започне като титуляр, Портър няма да бъде най-младият футболист, който е играл за Арсенал, защото преди две години Итън Нванери дебютира за отбора на 15-годишна възраст в срещата с Брентфорд.

Следвай ни: