Капитанът на Тотнъм Хюн-Мин Сон защити своя съотборник Родриго Бентанкур, срещу когото Футболната асоциация на Англия повдигна обвинение заради обидни коментари на расова основа. Те бяха свързани с южнокорейския произход на Сон. През юни в телевизионно предаване в родината си Бентанкур бе попитан дали има екип на съотборника си Сон, на което той отговори: "На Сони ли? Може и да е на братовчед му, тъй като всички корейци са повече или по-малко еднакви."

Малко след това Бентанкур използва социалните мрежи, за да се извини на Сон, като призна, че това е била "нескопосана шега" и никога не е искал да обиди или нарани своя съотборник.

"Обичам Родриго. Имаме толкова хубави спомени. Той знаеше какво е направил и веднага след това се извини. Бях на почивка и дори не знаех какво се е случило. Изпрати ми дълго съобщение, за което може да се каже, че идваше от сърцето му. След това се видяхме на тренировка и той почти се разплака. Наистина съжаляваше. Всички сме хора и правим грешки. Обичам Родриго и продължаваме напред заедно, като братя. Просто трябва да изчакаме решението на ФА. Това е всичко, което мога да кажа", заяви Сон.

Относно евентуалния си нов договор с клуба, южнокореецът заяви следното: "Все още не сме говорили нищо за това. При мен всичко е ясно. Аз съм напълно концентриран върху сезона. На тази възраст всяка секунда е като отбелязан гол. Особено през този сезон, в който участваме в толкова много турнири. Чувствам, че трябва да поема още по-голяма отговорност заради това. Напълно съм фокусиран върху тази година и просто искам да спечеля нещо, което всеки в клуба заслужава. В бъдеще никога не се знае какво ще се случи, но ще дам всичко за този клуб, защото вече 10 години го правя".

Следвай ни: