В Байерн може да са доволни от последните новини в отбора, свързани с контузените. Опитният страж Мануел Нойер се възстановява добре и по всичко изглежда, че ще е на линия за дербито в събота срещу Байер (Леверкузен).

Manuel Neuer is fit for the game against Bayer Leverkusen. The captain will start in goal on Saturday [@KilianKreit] pic.twitter.com/7nQH8kbByS

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 25, 2024

38-годишният страж се приземи лошо по време на първата част от мача срещу Динамо (Загреб) в Шампионската лига и бе сменен на почивката, като не пази и при убедителната победа с 5:0 в гостуването на Вердер (Бремен). Сега обаче нещата изглеждат добре и се очаква Нойер да пази във важния мач срещу тима на Чаби Алонсо.

Междувременно се очаква също и японският бранител Хироки Ито да се завърне към тренировките в края на месеца. Защитникът, който бе привлечен от Щутгарт през лятото, получи сериозна контузия по време на предсезонната подготовка и все още няма записан официален мач за Байерн.

Hiroki Itō is hoping to resume training before the end of this month [@kessler_philipp] pic.twitter.com/Uo2NEkRSry

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 25, 2024

Завръщането на Ито ще даде нови опции в защита на Венсан Компани, където като твърди титуляри за момента се утвърдиха Дайо Упамекано и Ким Мин-Жае.

Следвай ни: