Продуцентите на филма за Георги Аспарухов "Гунди легенда за любовта" - Иван и Андрей разказаха пред Sportal.bg повече за проекта и реализацията на лентата.

"Идеята се зароди преди осем години. Носител на проекта е Емил Бонев, който дойде при нас преди толкова години и ни попита дали искаме да се включим като продуценти. От момента в сърцата и душите ни беше ясно, че този филм ще се реализира. Знаехме, че няма да е скоро, но знаехме, че ще го направим".

"Разбирахме каква отговорност поемаме с този филм. В последните 35 години не са правени много филми за големи личности и събития. Ние искахме да създадем нещо стотици хиляди българи да са горди, че сме част от една история и че сме имали такива личности".

"Бюджетът на филма е 4 200 000 лева до момента. Абсолютно невъзможно бе да се справим със собствени средства. Без Sesame, "Захарни заводи" и "Пума" нямаше как да станат тези неща".

"Много нови стотици хиляди ще разберат за Гунди. Ние знаем за него от нашите родители, но децата на нашите деца нямаше да знаят за него, ако не беше станал този филм".

Следвай ни: