Старши треньорът на Етър Живко Желев ще изведе в събота тима срещу бившия си отбор Ловеч, като подчерта в интервю за сайта "Велико Търново спорт", че не изпитва никакви сантименти и пожела да уточни, че си е тръгнал сам заради офертата от „виолетовите“, а не е бил освобождаван.

- Г-н Желев, Етър излиза срещу водения от Вас доскоро отбор на Ловеч. Какви са очакванията ви?


- Мач като мач, който дава три точки. Длъжни сме да излезем и да направим всичко възможно да го спечелим след злополучното последно домакинство. Още повече, че трябва да имаме по-високо самочувствие след добрата игра убедителната победа в Русе.

- Доволен ли сте от показаното срещу Дунав?


- Естествено, че съм доволен, защото го изиграхме с характер и с дисциплина. Получиха се много хубави неща на доста тежък терен. Другото, което искам да кажа, е че отборът от Русе въобще не е за подценяване. Успяхме да противодействаме по най-добрия начин на силните им страни и съответно да се възползваме от шансовете, които създадохме. Показахме успеваемост пред гола, която в предишните мачове не ни достигаше.

- Ловеч вероятно също не е отбор за подценяване?


- Не само Ловеч, нито един отбор не е за подценяване. Без да обиждам никого, имаше такива резултати, които ни костваха точки още преди да дойда. Примерно срещу Миньор равенството у дома, срещу ЦСКА 1948 си имахме положения, които не успяхме да реализираме, а самото развитие на мача не допадна абсолютно на никого – и на нас, и на привържениците. Разочаровахме, така че трябва да сме пределно мобилизирани, концентрирани, дисциплинирани, да излезем и да си покажем истинското лице.

- Дава ли победата в Русе повече самочувствие и настроение?

- Вече казах, че самочувствието ни е повишено. Но не трябва да допускаме подценяване. Напротив, трябват ни редица добри резултати, за да може да сме близо до целта, която си поставяме всички – и футболисти, и треньори, и ръководство, и фенове, и общественост в града. Няма как да избягаме от това, че си имаме нашите проблеми и то доста сериозни, но ще направим всичко възможно да компенсираме отсъствието на няколко футболисти.

- И все пак, няколко думи за съперника, Вие сте легенда на Литекс и Ловеч…

- За Литекс мога да говоря много. За Ловеч какво да говоря… Имам основна заслуга за селектирането и за физическата подготовка на отбора. Много съперници, които ги подцениха, си изпатиха. Дисциплиниран отбор във фаза защита, напоследък, макар и от дузпи бележат, 80 % от вкараните им голове са от дузпи, което също е майсторство, да си ги изработиш и да ги вкараш… Отбор, който ако някой го подцени, ще страда. Далеч съм от мисълта, че ще го подценим и няма да подходим сериозно с нужното уважение.

- Имате ли някакви сантименти към Ловеч?

- Абсолютно никакви сантименти нямам. Аз дойдох по собствено желание, след като получих оферта от Етър. Разбрах се с хората там, заявих си желанието да напусна и след това се стигна до разтрогване на договора ми. Не съм бил освободен, макар че в много от медиите „доброжелатели“ побързаха да обявят, че съм бил освободен… Напротив, даже искаха да се откажа от една заплата, за да ме пуснат. Но после не им прави чест на хора от ръководството, че бързаха, след като сам си тръгнах, да обявят, че съм освободен. Както виждате, нямаха готов вариант, наложи се помощник-треньорът да води двата следващи мача. С това искам да подчертая моите думи: сантименти нямам, щом съм приел офертата да дойда тук. Етър е в момента и по традиции, и като общественост, съвсем на друго ниво и на драго сърце искам да бъда част от този клуб и да успеем да изпълним целите, които са заложени.

Следвай ни: