Барселона посреща Хетафе в мач от междинния 7-ми кръг на Ла Лига. Каталунците със сигурност ще искат да продължат перфектното си представяне от началото на сезона в първенството и да запишат седми пореден успех, докато мадридският тим все още няма победа през сезона и в момента се намира на предпоследното място в таблицата.

Барса играе традиционно добре срещу този съперник, като в последните си 7 мача няма загуба от него, а в последните пет срещи каталунците не са допускали и гол. Последната загуба на "блаугранас" от Хетафе е през 2020 г., като тя идва в гостуване. Именно при визитите си Барселона се затруднява срещу този опонент, за разлика от домакинствата.

Ханзи Флик има куп проблеми с контузени, след като Марк-Андре тер Стеген е най-новият играч на Барса, който получи тежка травма и ще отсъства дълго от терените. Все още в лазарета са и Дани Олмо, Френки де Йонг, Гави, Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Фермин Лопес, както и Марк Бернал, който също ще е аут за дълго.

👥 𝐀𝐋𝐈𝐍𝐄𝐀𝐂𝐈𝐎́𝐍
⚽ #BarçaGetafe pic.twitter.com/w9JqW6FB0D

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) September 25, 2024

Флик е направил четири промени в състава си в сравнение с гръмката победа с 5:1 над Виляреал, като Иняки Пеня логично заменя контузения Тер Стеген на вратата. Пау Кубарси и Алехандро Балде се завръщат сред титулярите в защита. Марк Касадо пък започва в средата на терена, където ще партнира на Ерик Гарсия. Атаката на Барса отново ще води Роберт Левандовски, подпомаган в задни позиции от Ламин Ямал, Пабло Торе и Рафиня.

Наставникът на Хетафе Патрисио Морено пък няма да може да използва Алваро Родригес и Набил Абердин. Тимът ще играе в атака с Крисантъс Уче и Карлес Перес.

📝 Con este 𝗫𝗜 𝗜𝗡𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟 nos medimos al Barça en el Olímpico de Montjuic.#VamosGeta #BarçaGetafe pic.twitter.com/q0ub5HuKmd

— Getafe C.F. (@GetafeCF) September 25, 2024

БАРСЕЛОНА (4-2-3-1): Пеня; Кунде, Кубарси, Мартинес, Балдо; Ерик Гарсия, Касадо; Ямал, Торе, Рафиня; Левандовски

ХЕТАФЕ (4-4-2): Сория; Иглесиас, Берокал, Алдерете, Джене; Перес, Сантиаго, Мийя, Ухия; Уче, Аленя

Следвай ни: