Участникът в Шампионската лига Жирона продължи да буксува в началото на сезона, след като завърши 0:0 с Райо Валекано в мач от междинния 7-ми кръг на Ла Лига. Това бе трети пореден мач без гол за каталунския тим, както и трета поредна среща в първенството без победа. Райо Валекано пък има само една победа в последните шест мача, но все пак е с 9 точки - с точка повече от днешния си съперник.

🏁 𝗙𝗜𝗡𝗔𝗟
🔴⚪️ #GironaRayo pic.twitter.com/qwv7qvgQMd

— Girona FC (@GironaFC) September 25, 2024

Най-чистото положение през първата част бе за Жирона. В 36-ата минута Мигел Гутиерес центрира и намери Ясер Асприля, който стреля от много удобна позиция, но шутът му мина с малко над вратата. Отново колумбийският нападател на Жирона бе най-близо до гола в 59- ата минута, когато нацели гредата точно в сглобката след далечен изстрел. Шест минути по-късно и Виктор Циганков пробва шут от дистанция, но без успех.

Пропуските за домакините продължиха и в 71-вата минута, след като Мигел Гутиерес от удобна позиция стреля над вратата. До края на срещата Жирона продължи да натиска, но така и не успя да реализира и срещата завърши при нулево равенство.

Следвай ни: