Националът Самуил Вълчинов, който премина от Монтана в италианския Банка Мачерата сподели, че очаква отборът да е на първите места в Серия А2.

Българинът даде кратко интервю пред клубния сайт, свързани с пристигането му в Италия и впечатленията му от лична и професионална гледна точка.

- Самуил, как беше първият ти месец тук, отношенията ти с Мачерата като град и като волейболен тим?

- Първо, след месец тук мога да кажа, че съм впечатлен: засега се чувствам много добре. Изглежда като прекрасно място за работа и усъвършенстване на уменията ми. Отношението на треньора (Кастелано) и целия екип е много професионално. Организацията в клуба е на много високо ниво.

Градът също е фантастичен, видях повечето от него сега, което ми позволява да се насладя напълно на свободното си време.“

- Какво мислиш за пред сезонната подготовка, която почти приключи? Какви са целите, които си поставил и които можеш да постигнеш през сезона?

- Приятелските срещи вървят много добре. Както винаги, като човек и като професионален играч, имам високи очаквания към себе си и моя отбор. Все още не познавам повечето отбори и играчи в А2, но очаквам да сме на първите места в крайното класиране.

Днес Мачерата има нова контрола с Ема Вилас (Сиена), след което ще участва на мемориалния турнир „Фуриази-Валенти“, заедно с отборите на Аба (Пинето ) и Дъ Бегин Волей (Анкона). Турнирът е тази неделя в зала “Банка Мачерата Форум”.

Следвай ни: