Българската волейболистка Андреа Цветанова, която пожъна редица успехи и реализира няколко рекорда зад Океана, продължава кариерата си на екзотична дестинация.

24-годишната разпределителка, която неотдавна завърши психология в Копин Стейт Юнивърсити (Балтимор, Мериленд) и стана шампион на Средноизточната конференция (MEAC), ще играе в новоучредената Еверест Волейболна лига за жени в Непал.

Новият клуб на Цветанова се казва Катманду Спайкърс. По-голяма част от състезателките са местни, а освен нашето момиче, в отбора е и турската волейболистка Пелин Ероктай.

Първенството на хималайската страна събира 6 тима - Катманду Спайкърс, Лалитпур Куинс, Карнали Яшвис, Читуан Шакти, Гандаки Тъндърс и Мадхеш Юнайтед.

View this post on Instagram

A post shared by Shining Stars Women 🧿 (@shiningstarswomen)

Битките ще се проведат в рамките на няколко дни, от 30 септември до 5 октомври, когато ще е финалът. Ще се изиграят 15 мача, първите два отбора ще се борят за титлата.

Съревнованието се приема доста сериозно от клубовете - привлекли са доста чужденки - две казахстанки, тунизийка, рускиня и няколко индийки.

View this post on Instagram

A post shared by Everest Women’s Volleyball League (@ewvl_official)

Любопитното е, че малката държава е обявила волейболът за свой национален спорт.

Следвай ни: