Бившият претендент за световна титла в професионалния бокс Кубрат Пулев застана пред камерата на Sportal.bg и сподели очакванията си за битката му с Махмуд Чар, която бе обявена по-рано днес. Българинът и германецът със сирийски корени ще кръстосат ръкавици на 7-и декември в "Арена София".

Екипът ни се срещна с Кобрата по време на събитие в София. Родният боец заяви, че ще проведе подготовката си за предстоящата битка в България и още следващата седмица заминава за планинската база "Белмекен", за да тренира на висока надморска височина в добри условия.

“Предполагам, че ще бъде мощна галавечер. Най-важното за мен е победата! Чакахме няколко месеца да се възстанови Чар, за да бъдем спортсмени. Все пак залогът е световна титла в тежка категория на WBA”, коментира боксьорът.

"Защо не? Сега мисля да спечеля този мач (с Махмуд Чар). След това е лесно", отговори Пулев, Когато бе запитан дали последният резултат на бившият световен шампион и негов съперник, Антъни Джошуа, може и да отвори възможност за реванш с великобританеца.

Нокаутьорът допълни, че предполага, че на галата на 7-и декември неговият брат Тервел Пулев също да се качи на ринга, но не сподели дали има потвърден противник за него.

Припомняме, че първоначално сблъсъкът с Чар трябваше да се състои на 30-и март също в българската столица, но пропадна, след като Чар скъса мускул на левия бицепс и трябваше да се подложи на операция.

Вижте цялото интервю с Пулев, в което той коментира и настоящата картина в тежката категория в професионалния бокс:

“Доста турбуленции. Много интересно. Така трябва да бъде. Трябва да има хубава конкуренция. Спортът е именно това. В тежката не може да се предвиди нищо”

Следвай ни: