Старши треньорът на Ямбол Александър Алексиев сподели мнението си след поражението на тима му от Черно море Тича с 82:88 в първия мач от Черноморските игри. Той коментира своя тим, а освен това изрази позиция и по казуса с Черноморец.

“Изморихме се. Ротацията ни е къса. Задържах доста основните играчи, по-младите и по-неопитните ги завъртях в движение. Още им е рано на тях, но в крайна сметка идеята тази година е да ги интегрираме в мъжкия баскетбол тази година, за да свикват с динамиката и тактиката. Трябва им време. Изостанахме при младостта и грешките. Имаме още двама контузени състезатели - Стилиян и Йоан. От малките имаме още двама. Горе-долу това е съставът засега.

Днес играхме по-добре от предишния мач. Това ни е втори двубой. Утре ще видя как ще стои отборът. Берое е сериозен тим, направили са добра селекция, има ново начало на клуба. Днес играхме много добре.

Губим домакинския фактор, публиката на Ямбол е невероятна. Залата се пълни. Мога да кажа, че публиката е шестият играч на отбора. Винаги е помагала и всеки е играл трудно в Ямбол.

Много лошо ще се отрази липсата на Черноморец в първенството. Работил съм 10 години в чужбина. В Скопие има 7 отбора в първа лига, които са започнали като частни клубове - като БУБА, Шампион и Ахил тук. Сега те играят в Адриатическата лига. В Скопие има и зали, в София - няма. Много неприятно е, е че Черноморец няма да играе. ЦСКА също е неприятно, че няма да ги има. На мен и е неприятно, че тези два отбора няма да ги има на картата на българския баскетбол. Не знам какво се случва. Държави като Северна Македония и Румъния ни изпреварват, а ние само си говорим”, заяви Алексиев.

Следвай ни: