Наставникът на Шумен Янко Янков не остана доволен от своите играчи след поражението от Академик Бултекс 99 със 77:97 в среща от Черноморските игри.

“Повечето неща в статистиката не ми харесват. Това бе може би най-слабият ни мач от началото на контролите. Поздравявам отбора на Академик. Надбориха ни под двата коша, допуснахме доста технически грешки и това им позволи разликата да се отвори. Играта ни беше непостоянна и те контролираха темпото. Днес отборът на Пловдив беше по-добър. Надиграха ни и нямаме оправдание. Те са пътували доста повече от нас, би трябвало да са по-изморени, но нямаме оправдание.

Ако играем като днес, ще имаме сериозни проблеми. Трябва да си вземем поуките и да направим анализ. Имаме силите да победим , въпросът е, че трябва да се покаже на терена, а не само на приказки. Към момента това е съставът. Продължаваме да работим по селекцията. Не изключвам да привлечем още един състезател.

Не се отразява добре. ЦСКА и Черномчорец бяха два от отборите с претенции за титли и медали. Или лоша финансова политика, или за да има устойчивост, не трябва да се разчита на само един генерален спонсор, а на повече, за да има по-голяма стабилност.

Не мисля, че сезонът ще бъде по-силен от предишния. Концентрация на по-класните български играчи във водещите четири отбора. Другите разчитаме на трима-четирима чужденци и основно местни момчета от школите. Финансовото състояние е такова, че ние не можем да си позволим по-класните български играчи. Правилото с двама българи на терена в повечето случаи повишава класата на отбора. Има по-малко от десет дни до началото на сезона, но ние не знаем колко отбора ще започнат. Надявам се отборите да имат стабилност, да нямат контузии и да показват това, което тренират.

Не искам да подценявам Спартак, но Рилски спортист е фаворит. Те натрупаха доста добър игрови опит в квалификациите в ШЛ и ще е изненада, ако загубят”, заяви Янков.

Следвай ни: