Помощник-треньорът на Академик Бултекс 99 Георги Андонов говори след победата над Шумен с 99:77 в двубой от Черноморските игри.

“Днес играта доста ни се получи и в защита, и в нападение. Най-доброто ни оръжие днес беше бързата атака, а в защита бяхме прекалено агресивни и това ни донесе тези точки на бърза атака. Утре излизаме срещу отбор с много добри играчи. Срещу Черно море трябва да вложим същата агресия в защита и да тичаме на бърза атака.

Както всички знаем, в тази зала винаги е много трудно да се играе срещу тези фенове. Акустиката на залата е така направена, че като ревнат всички фенове, става прекалено шумно. Понякога играчите не могат да се чуят и става доста трудно.

Дейлън Уилямс е част от отбора вече, просто още не сме го обявили в социалните мрежи. За Ъгба разбрахме, че е имало проблеми с отбора му в Румъния. Ръководството се е договорило, аз лично не знам какви договорки са правени, като той прие нашата оферта. Той в момента е в Пловдив, след като вчера пътува.

Доколкото разбрахме, на Георги Адирков малко му се е надул глезена, но ще правим процедури в хотела и ще се надяваме утре да играе на мача.

Нашите цели винаги са били топ 3. Този сезон нищо не е по-различно. Започваме от първия мач по най-сериозния начин и ще се опитаме до края да е така.

Миналата година първенството беше на добро ниво. Някои българи напуснаха и това според мен ще спадне нивото доста, но ние ще се опитаме с повече българи да поддържаме нивото.

За жалост такава е реалността в България. Виждаме, че повечето отбори имаме един главен спонсор и когато той се откаже, виждаме какво се случва”, заяви Андонов.

Следвай ни: