Българката Йоана Константинова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира за жени от категория W15 с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда при отлични условия на кортовете на ТК "Супер Спорт", гр.Варна.

17-годишната Йоана Костантинова разгроми с 6:2, 6:1 петата поставена Катерина Цигурова (Швейцария). Срещата продължи 83 минути.

Българката спечели осем от последните девет гейма след 4:2 в първия сет. Това е втора поредна победа за Константинова на турнира без да загуби сет. За място на полуфиналите Йоана ще играе срещу победителката от мача между втората поставена Джорджия Крачун (Румъния) и Дария Горска (Полша).

Квалификантката Зиновия Ванева загуби драматично във втория кръг с 6:1, 5:7, 6:7(3) от Магдалена Смекалова (Чехия). Срещата продължи 2 часа и 59 минути.

Държавната шампионка на България на открито през тази година имаше преднина от 5:2 в третия сет, но не успя да затвори мача в своя полза.

18-годишната Мелис Расим загуби с 4:6, 7:5, 3:6 от Шанел Якони (Австралия). Срещата продължи 2 часа и 33 минути. За Расим това беше дебют в основната схема на турнир на ITF за жени.

В надпреварата на двойки участващите с "уайлд кард" Зиновия Ванева и Ани Вангелова спечелиха доиграването на мача си от първия кръг срещу други българки Беатрис Спасова и Дария Великова с 6:3, 7:6(5). За място на полуфиналите Ванева и Вангелова ще играят срещу срещу четвъртите поставени италианки Киара Джирели/Ирене Лавино.

Съперничките на сингъл Константинова и Цигурова пък са тандем при дуетите и са поставени под номер 2. На четвъртфиналите следобед те ще се изправят срещу получилите "уайлд кард" Мелис Расим и Александра Ирина Ангел (Румъния).

Следвай ни: