Наставникът на Черно море Тича Георги Давидов коментира победата над Ямбол с 88:82 в двубой от Черноморските игри, които се провеждат в зала “Христо Борисов” във Варна.

“Всичко куца по принцип. Нищо не правим перфектно и това е съвсем нормално. Докато се нагодим към Ямбол, който играе доста освободено, през първото полувреме променихме някои неща в защита и нещата се получиха. Играем малко тежко към този момент. Мисля, че е нормално, но не чак толкова. Продължаваме да се подготвяме за първия официален мач в НБЛ, но все пак победата е важна и накрая статистиката ми харесва - 27 асистенции, 43 борби и добър процент от тройката. Имаме и само 11 грешки. Стъпка по стъпка вървим напред и се надявам нашите състезатели, които са контузени в момента - Иван Спиров, Костадин Лазаров и Марин Маринов, да ни дадат нужната подкрепа, когато се завърнат и нещата ще се получат.

Много е важно участието на всеки един състезател. Ники не тренира почти цяла седмица, Венелин се завърна след гнойна ангина, но днес и двамата се представиха много добре. Това наруши нашия тренировъчен процес и не можехме да работим наистина свободно в някои аспекти. Родни вече започва на навлиза във форма. Беше в много лошо състояние миналата седмица, но сега вече е по-добре. Нещата ще се получат рано или късно.

Жалко, че Черноморец не може да намери вариант да се спаси. Това не говори хич добре за нашата действителност в България - два отбора се отказват заради финансови причини. Два отбора, заедно с ЦСКА, се отказват. Трябваше да се намерят сили тези два отбора да останат в лигата и да ги държим живи. Дали ще има жребий, ще се реши в понеделник. Сега стават 10 отбора и ще стане доста сложна това. Ще съобразим. Ние се подготвяме, защото има страшно много работа.

Рилски спортист остава с амбициите си от миналата година, дори и по-големи. Успях да проследя мача на Спартак Плевен. Те имат нужда да се напаснат, както и ние. Отборът на Рилски има предимство от гледна точка на това, че те са вече заедно трета година някои състезатели и това е страшно важно. Има химия в отбора, знае се кой какво може. От тази гледна точка Рилски има предимство, но от друга страна атлетизмът на Спартак не е за подценяване.

Доволен съм от селекцията ни. Имаме доста потенциал. Ние сега изчистваме някои неща - виждаме кой какво може и кой какво не може. Това е един процес, който постоянно се мени. Въпросът е ние да се съберем целия отбор и всички да тренират едно и също нещо. Когато имаш контузии, нещата не се получават. Ние искаме отборът на Черно море да побеждава и да играе хубав и атрактивен баскетбол на бърза атака.

На този етап ще си останем в зала “Христо Борисов”. Ще създадем една добра атмосфера и в зависимост от това как се представяме и каква е посещаемостта, ако имаме нужда от по-голяма зала, защо да не отидем в Двореца на културата и спорта. Рано или късно трябва да започнем да играем в най-хубавата зала във Варна”, сподели Давидов.

Следвай ни: