Няколко зрелищни мача с много голове се изиграха във футболна Европа през изминалия уикенд. В някои от тях имаше и страхотни обрати, каквито не се случват толкова често.

За съжаление жертва на подобен сценарий стана и воденият от българския специалист Станимир Стоилов тим на Гьозтепе. Играчите на Мъри водеха с 3:1 Самсунспор като гости до 70-атата минута, но в крайна сметка загубиха с 3:4, допускайки първото си поражение в турското първенство за сезона.

Отново в Турция грандът Галатасарай загуби точки след историческо сгромолясване при домакинството си на Касъмпаша. "Джим Бом" водеше с 3:0 в 34-тата минута, но крайният резултат бе 3:3, като гостите попариха противника си с изравнителен гол в 95-тата минута.

Още по-гръмък обрат пък направи Вердер (Бремен) при гостуването си на Хофенхайм в германската Бундеслига. "Бременските музиканти" изоставаха с 0:3 още в 12-тата минута, но до края на първото полувреме заличиха напълно преднината на съперника си - 3:3. В началото на втората част те реализираха и още едно попадение, с което спечелиха с 4:3. Трябва да се отбележи все пак, че за този развой на двубоя помогна и ранният червен картон на Стенли Нсоки от Хофенхайм в 18-тата минута.

Още в петък пък, отново в Германия, Борусия (Дортмунд) пречупи с 4:2 Бохум у дома. В 21-вата минута на мача резултатът вече бе 0:2, но в края на първата част дортмундци върнаха едно попадение, а след паузата се развихриха и отбелязаха три безответни гола.

Не липсваха резултатни мачове и в Англия, където четирите гола на Коул Палмър помогнаха на Челси  да победи гостувалия Брайтън с 4:2. И четирите гола на младока паднаха през първото полувреме само в рамките на 20 минути.

Арсенал пък надви със същия резултат, пак в Лондон, Лестър. "Артилеристите" се добраха до трите точки едва в края, след като първо поведоха с 2:0, а после допуснаха изравняване 2:2. Чак в четвъртата минута на добавеното време падна решаващият гол за тима на Микел Артета.

В Испания Барселона претърпя първа загуба за сезона в Ла Лига и това стана в друг зрелищен мач, макар и без някакви сериозни обрати. В него каталунците отстъпиха с 2:4 пред домакина Осасуна.