В неделната вечер Наполи надделя с 2:0 в домакинството си на Монца и излезе начело в класирането на Серия А. Въпреки това един друг момент в срещата предизвика много дискусии след нейния край. Това бе смяната на Хвича Кварцхелия, който отбеляза второто попадение за “партнопеите” в 33-ата минута, а в 75-ата бе заменен от Антонио Конте. Именно при смяната си грузинецът не изглеждаше особено очарован, но тази сутрин медиите в страната изясняват, че недоволството на Хвича не е насочено към треньора.

Според “Кориере дело Спорт” той е бил фрустриран и особено недоволен от поведението на рефера в съответния мач, както и цялостно от началото на сезона. Статистиката сочи, че крилото е фаулиран 2.3 пъти средно на мач от началото на тази кампания. Самият Конте също се оплака сериозно от отношението на съдиите към Хвича и това, че се допускат “сплашващи фалове” срещу грузинеца още в началото на мачовете, които не са санкционирани.

“Съдиите не трябва да се страхуват да дават жълти или червени картони. Ако безопастността на играч е застрашена, трябва да има санкция, независимо дали нарушението е извършено в 30-ата секунда или 95-ата минута. Не искам да мисля, че играчът на Каляри иска да нарани Квара, но мисля, че той заслужаваше жълт картон. Санкцията означава защита на играча и на най-добрите играчи,” заяви след срещата с Каляри по същия повод Конте.

Следвай ни: