Халфът на Уест Хам Лукас Пакета наруши мълчанието си и публикува изявление, касаещо повдигнатите обвинения към него от страна на Футболната асоциация на Англия. Бразилецът е обвинен в нарушаване на правилата за залагане и по-конкретно в това, че умишлено си е изкарал жълти картони в четири мача, играни между ноември 2022-ра и август 2023-та година. По-рано през този месец в медиите се появи информация, че ФА повдига две нови обвинения срещу Пакета, които са свързани с това, че не е съдействал на разследването и дори се е опитал да го възпрепятства. В същите материали се твърди, че от асоциацията искат доживотно наказание за Пакета, чието изслушване е насрочено за март следващата година. В своето изявление бразилецът настоява, че тези информации, които по принцип според него са неверни, излизат от вътрешен източник, който е запознат с казуса. Заради това Пакета чрез своите адвокати е поискал от ФА да бъде проведено разследване за евентуалното изтичане на информация в публичното пространство. Според него всичко това влияе негативно на опита му да докаже своята невинност.

Ето и текстът на изявлението, който е публикуван в профила на Пакета в социалните мрежи на английски и португалски:

"Разочарован и разстроен съм от прочетените от мен в последно време подвеждащи и неточни статии в пресата в Англия и в Бразилия, които твърдят, че разкриват информация за моя случай. Част от тази информация е напълно невярна и изглежда нейното предназначение е да подкопае моята позиция.

Загрижен съм обаче, че въпреки че са неверни и подвеждащи, първоизточникът на тези информации е лице, което е близко до случая. Очаква се процедурите на Футболната асоциация да бъдат конфиденциални, защото имат много сериозен характер за мен и семейството ми. Продължаващото изтичане и публикуване на неточна информация излага на риск шанса ми да получа справедливо изслушване.

Затова инструктирах моите адвокати да пишат до Футболната асоциация, за да поискат провеждането на задълбочено разследване на това как информация по случая, макар и неточна, си проправя път към публичното пространство. Продължавам да отричам обвиненията към мен и очаквам да докажа невинността си".

pic.twitter.com/ngObBJhLkh

— Lucas Paquetá (@LucasPaqueta97) October 17, 2024
Следвай ни:

Снимки: Imago