Ръководството на Ботев Пд обмисля да прати оферта за около 500 000 евро (1 000 000 лева) за сензацията от Славия – Карл Фабиен. От месец се говори, че „канарчетата“ следят под лупа случващото се с национала на Мартиника, като неговите добри изяви са ги убедили, че трябва да действат, защото в противен случай може да бъдат изпреварени.

Фабиен, който през този сезон има 11 мача, 2 гола и 1 асистенция с белия екип, беше привлечен през лятото от Славия без пари. Моментната му стойност е 100 000 евро според Transfermarkt.de, но в действителност е много повече, защото той има договор със Славия до лятото на 2026 г., а освен това е в чудесна футболна възраст – 24 години.

Фабиен е гласен за заместник на Кристиан Нвачукву, към когото има огромен интерес и се очаква, ако не бъде продаден през зимата, това да се случи 100% през лятото на 2025 г. Фабиен е най-добрият дрибльор в родната Първа лига и 30-и в цял свят, като е пред мегазвездата Килиан Мбапе.

Колкото до мача днес, то се очаква в групата на Ботев Пд да влезе един измежду Андрей Йорданов и Самуел Акере, които лекуваха контузии през последния месец. „Жълто-черните“ вече пуснаха кадри как двамата футболисти тренират, което е отлична новина за треньора Душан Керкез. Все още не е ясно кога те ще бъдат готови за екшън. Наказан след червения картон срещу Левски е естонецът Йонас Там. Очаква се той да бъде заменен от младежкия национал Атанас Чернев./ „Мач Телеграф“