Националният отбор на България до 15 години отстъпи с 0:2 на Исландия в последния мач от Турнира за Развитие на УЕФА, който се проведе на терените на Национална спортна база "Бояна". Така "лъвчетата" завършиха на трето място в надпреварата. Испания е на върха с три победи от три мача, Исландия е на второ място с 6 точки, България е трета с 2 точки, а Уелс с 1.

Преди почивката двата тима бяха равностойни. През втората част тимът на Исландия стигна до преднина от едно попадение, след като на празна врата с глава се разписа Бярки Храфн Гардарсон.

След гола българският тим тръгна в атаки и имаше няколко добри възможности, включително и далечни удари. В 73-ата минута обаче Бенямин Бьорнсон се разписа с далечен удар за 0:2.

Състав на България: Пламен Пандазиев, Мариан Славчев, Александър Тодоров, Росен Иванов, Денислав Димитров, Александър Николов, Красен Крумов, Максим Палиев, Кристиян Митрушев, Николай Неделчев, Явор Кръстев (второ полувреме: Витомир Тодоров, Денислав Костов, Максим Димитров, Владимир Речев, Красимир Янакиев, Манол Данчев)

Снимка: bfunion.bg

Следвай ни: