Барселона посреща Байерн (Мюнхен) в най-очаквания мач от днешната програма на Шампионската лига. Два от грандовете на световния футбол се изправят един срещу друг от 22:00 часа в каталунската столица, а рефер ще е словенецът Славко Винчич.

Съпернците имат по 3 точки след първите два кръга в турнира. Барса стартира с поражение от Монако (1:2), но след това разгроми с 5:0 Йънг Бойс. Байерн постигна смазващ успех с 9:2 срещу Динамо (Загреб) в първия си мач, но после допусна изненадваща загуба с 0:1 от Астън Вила. По този начин шесткратният европейски клубен първенец прекъсна серия от 41 поредни мача без загуба в груповата фаза на ШЛ.

През уикенда Барселона не се затрудни със Севиля и спечели с 5:1, като по този начин запази аванса си от три точки пред Реал Мадрид преди първото за сезона издание на "Ел Класико".

Баварците се подготвиха за днешното гостуване с убедителна победа срещу Щутгарт с 4:0 и продължават да са начело в Бундеслигата, макар и с еднакъв актив с РБ Лайпциг.

Двубоят тази вечер е изключително интересен и с това, че начело на Барса е бившият наставник на Байерн Ханзи Флик, а атаката на домакините води Роберт Левандовски, който дълги години късаше мрежите с екипа на германския колос.

Статистиката в мачовете между двата отбора е изцяло в полза на Байерн. Баварците са загубили само два от общо 15 двубоя срещу този съперник, като спечелиха всеки от последните шест. Тази серия включва и историческия триумф с 8:2 през 2020 година под ръководството на Флик.

🚨 BARÇA XI 🚨#BarçaBayern pic.twitter.com/D6JQbGXfzT

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 23, 2024

След контузията на Марк-Андре тер Стеген Барселона привлече Войчех Шчесни, но на вратата отново застава Иняки Пеня. Пау Кубарси и Иниго Мартинес са двойка централни защитници, а по фланговете започват Жул Кунде и Алехандро Балде. Доскоро контузените Гави и Дани Олмо са на пейката, а в средата на терена Флик е заложил на Педри, Марк Касадо и Фермин Лопес, който ще играе по-близо до тримата нападатели Левандовски, Ламин Ямал и Рафиня.

Френки де Йонг е сред резервите, както и Ансу Фати, който беше титуляр срещу Севиля през уикенда.

⭐️ 𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗟𝗙 ⭐️

So gehen wir ins Spiel gegen Barca! 📋#packmas #FCBFCB #UCL pic.twitter.com/Ax0iKVfAIz

— FC Bayern München (@FCBayern) October 23, 2024

Големият отсъстващ в състава на Байерн е Джамал Мусиала.

Следвай ни: