Лидерът във временното класиране на Премиър лийг Ливърпул гостува на РБ Лайпциг, който заема второ място в Бундеслигата само заради по-лошата си голова разлика от Байерн (Мюнхен). "Червените бикове" започнаха лошо участието си в новия формат на Шампионската лига, след като загубиха първите си два мача от Атлетико Мадрид и Ювентус, въпреки че и в двете срещи повеждаха в резултата. Ливърпул пък е с пълен актив след две победи над Милан и Болоня. Двубоят е интересен и заради факта, че бившият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп съвсем скоро ще започне работа като директор в Ред Бул. Неговият наследник на "Анфийлд" Арне Слот обаче стартира повече от добре и записа 10 победи в първите си 11 мача начело на отбора.

Нидерландецът е направил три промени в сравнение с мача с Челси през уикенда. Дарвин Нунес започва на върха на атаката за сметка на контузения Диого Жота. Алексис Мак Алистър се завръща в халфовата линия, като мястото си отстъпва Къртис Джоунс, който бе играч на мача преди няколко дни. Коста Цимикас започва отляво на отбраната вместо Анди Робъртсън. Доминик Собослай и Ибрахима Конате са титуляри срещу бившия си тим.

Set for the Reds 🎥🔴 pic.twitter.com/QUcLaFOksF

— Liverpool FC (@LFC) October 23, 2024

Марко Розе е предприел само една корекция в своя състав с сравнение с победата над Майнц. Бенямин Хенрикс заменя Лукас Клостерман като един от триото в центъра на защитата.

РБ Лайпциг: Гулачи, Геертрюда, Орбан, Лукеба, Хенрикс, Нуса, Айдара, Вермеерен, Симонс, Шешко, Опенда

Ливърпул: Келъхър, Александър Арнолд, Ван Дайк, Конате, Цимикас, Гравенберх, Мак Алистър, Собослай, Салах, Нунес, Гакпо

Следвай ни:

Снимки: Imago