17-годишният Хари Амас и 18-годишният Хабиб Огунейе бяха включени в групата от 20 футболисти, с които Манчестър Юнайтед отпътува за Турция за утрешното гостуване на Фенербахче в Лига Европа. Двамата крайните бранители попадаха в разширения състав и в края на миналия сезон, но все още не са дебютирали за първия отбор. Кадровите проблеми на Ерик тен Хаг обаче, както и възможността на пейката на обора в мачовете от Лига Европа да има девет резерви, отварят възможност за талантите да дебютират. Част от групата е и 18-годишният нападател Итън Уийтли, който обаче вече има три мача за първия отбор.

Най-големи проблеми мениджърът на Манчестър Юнайтед има в халфовата линия, където разполага за този мач само с трима вътрешни полузащитници - Каземиро, Кристиан Ериксен и Мануел Угарте. Бруно Фернандеш е наказан, а Мейсън Маунт и Коби Мейну са контузени.

Двубоят пропускат и Джони Еванс, Хари Магуайър, Тайрел Маласия, Лени Йоро и Люк Шоу. Добрата новина е, че все пак Матайс де Лихт и Каземиро, за които също имаше съмнения, че могат да пропуснат мача, са в групата.

📋 Erik has named a 20-man squad for our @EuropaLeague trip to Istanbul 🇹🇷#MUFC || #UEL

— Manchester United (@ManUtd) October 23, 2024
Следвай ни:

Снимки: Imago