Наставникът на Рома Иван Юрич призна, че отборът му в момента няма манталитет на победител предвид резултатите на тима от началото на сезона. “Вълците” са едва на десетото място в Серия "А", а утре ще търсят първата си победа в Лига Европа през настоящата кампания при домакинството си на Динамо (Киев).

“Мисля, че играхме добре в последния мач срещу Интер, но все още ни липсва манталитет на победители. Настоящият такъв не е достоен за Рома. В крайна сметка, мисля, че имаме всичко необходимо, за да работим добре, но трябва да се променим. Очаквам различно отношение утре, за да променим ситуацията. Нуждаем се от по-силен характер. Не бива да приемаме грешки като тези срещу Монца. Виждам играчи, които се подобряват, но все още не сме там, където Рома трябва да бъде. Сега е моментът да натиснем. Получаваш манталитет на победител в тренировките. Там израстваш и ставаш корав. Става въпрос за всекидневната работа. Все още не сме го постигнали, но работим върху това.

Нищо не ми липсва. Имам директор, с когото често говоря. Той идва да гледа тренировките ни и доста си говорим. Разполагаме с топ тренировъчна база и топ ръководство. Клубът има визия, като целта е класиране за Шампионската лига, защото това е много важно. Няма да подценяваме никого. Трябваше да победим Монца и да завършим наравно с Интер. Когато играеш определени мачове, необходимо е да постигнеш резултати в тях. Ще има мачове, в които ще играем зле. В момента представянето ни е по-добро от резултатите ни, но това не е оправдание. В момента не сме готови психически. Момчетата имат възможност да погледнат отвъд бъркотията, която ги заобикаля. Трябва да имат невероятен глад да преобърнат нещата”, коментира Юрич на днешната си пресконференция.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages