От Ювентус официално обявиха, че са преподписали със своя втори вратар Матия Перин до лятото на 2027 година. Новината идва само ден след страхотното представяне на стража срещу Щутгарт в Шампионската лига. Макар и неговият тим да загуби с 0:1, 31-годишният играч предотврати по-сериозно поражение със своите девет спасени удара, един от които беше от дузпа.

Досегашният договор на Перин щеше да изтече в края на този сезон, като с удължаването на споразумението той ще прибира годишна заплата от 1,4 млн. евро. Бившият италиански национал пристигна в Ювентус с трансфер от Дженоа през лятото на 2018-а за сумата от около 16 млн. евро. През януари 2020-а той беше преотстъпен обратно на “грифоните” за година и половина, а в периода си като част от “Старата госпожа” е изиграл 51 мача за тима, в които има 43 допуснати гола и 24 сухи мрежи.

✍️ 𝗣𝗘𝗥𝗜𝗡 2️⃣0️⃣2️⃣7️⃣

Mattia extends his stay in ⚪⚫!

— JuventusFC 🇬🇧🇺🇸 (@juventusfcen) October 23, 2024

Въпреки че през целия си престой при “бианконерите” той е със статут на резерва, Перин не се притеснява от това. “Не се чувствам като втори вратар, а като ковратар. Треньорът и клубът ме карат да се чувствам по този начин. От нас зависи да докажем с нашия труд, че всички ние сме възможни титуляри. От друга страна, ако играеш много мачове, редно е всички да са на разположение през цялото време. Ние, вратарите, взаимно се подтикваме да се подобряваме всеки ден. Аз лично се чувствам страхотно, като се опитвам да влагам малко опит и страст във всичко, което правя”, коментира стражът на пресконференцията си преди мача с Щутгарт.

Следвай ни: