Синът на световния шампион от 1986 година с националния отбор на Аржентина Диего Марадона - Диего Синагра, ще оглави испанския футболен клуб Ибарa, съобщиха местните медии.

По-рано Ибара обяви оставката на старши треньора Франсис Диас. Условията на договора с новия наставник не се съобщават. 38-годишният Синагре беше състезател по плажен футбол, който игра за италианския национален отбор през 2008-а. Като треньор е водил италианските футболни клубове Помпей и Монтекалчо. Ибара играе в третата по сила дивизия на испанския футбол и заема 14-то място със седем точки след първите седем кръга.

🇪🇸 El #UD_Ibarra (3ª RFEF) anuncia la contratación de Diego Armando Maradona Jr. como nuevo entrenador. pic.twitter.com/ct1E53ru2Q

— Mercatosphera (@mercatosphera) October 23, 2024

Диего Марадона почина на 25 ноември 2020-а на 61-годишна възраст. Причината за смъртта беше остра сърдечна недостатъчност, довела до белодробен оток. Той е световен шампион от 1986 година и е смятан за един от най-добрите футболисти на XX век. Марадона е играл за аржентинските клубове Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, за испанските Барселона и Севиля, както и за италианския Наполи. Аржентинският нападател спечели титлата и Купата на Италия, Купата на краля и Купата на УЕФА. Общо той има 363 гола в 687 мача, включително 50 попадения в 113 двубоя за националния отбор на Аржентина.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages