Нечуван скандал разтърси испанския футбол! Той избухна, след като "жени" с бради играха за отбора на Европа "Б" при победата му срещу Тераса в мач от каталунската лига.

PR-ът Алисия Томас посочи в социалните мрежи, че отборът на Тераса е загубил мача, защото сред съперниците им е имало „две момчета с бради, които сега възприемат себе си като жени“.
В социалните мрежи има много коментари за полемиката по този въпрос, но реалността е различна от това, което мнозина си мислят. 

Алекс и Нил, каквито са имената на двамата, са в пълен преход от жени към мъже. Докато този преход приключи, те не могат да играят в нито един мъжки отбор, така че фактът, че продължават да играят в женския тим на Европа, е административен въпрос, който техните съперници приемат, уточнява dsport.bg.

„Докато моят DNI продължава да казва F за жена, аз играя в категорията, която отговаря на мен“, каза Алекс в интервю за „El Debate“ преди няколко месеца.

Въпреки че и двамата са записани като „нападатели“ в картотеките на отбора, те все пак ще трябва да изчакат, докато могат да играят в мъжката категория. Самият футболист обаче призна, че когато види, че нивото му е изключително високо, ще спре да се състезава, ако този момент настъпи преди пълния му преход.