Фейенорд постигна изненадваща победа с 3:1 при гостуването на Бенфика в мач от третия кръг на Шампионска лига.

Нашият вратар Пламен Андреев беше на трибуните, но не взе участие в мача, защото не получи картотека за турнира.
Фейенорд успя да поведе в резултата в 12-ата минута, когато Игор Пейшао с много добър пас намери Уеда, който не пропусна да вкара топката във вратата на Анатолий Трубин - 0:1.

В 33-ата минута трибуните пак бяха облени с леден душ. Куинтен Тимбър изведе Антони Миламбо, който не пропусна от удобна позиция - 0:2.


Бенфика върна интригата в мача в 66-ата минута, когато Ян-Никлас Бесте асистира за гола на Керем Актюркоглу. Пейшао направи своята втора асистенция в мача дълбоко в добавеното време, а Миламбо оформи крайното 1:3. 

 

Интер се възползва от късен гол, за да бие с 1:0 на изкуствения терен на Йънг Бойс, и да попадне в челната осмица на Шампионската лига. 

Последният четвърт час бе белязан изцяло от превъзходството на италианския тим. Удари на Лаутаро Мартинес и Пьотр Желински, влезли от пейката, се разминаха с целта.

Чак в добавеното време на срещата Интер ликува, след като Маркъс Тюрам, също появил се от резервната скамейка, вкара заветното попадение за 0:1, носейки трите точки на „нерадзурите“. Френският стрелец засече подаване на друга резерва - Федерико Димарко.


Динамо Загреб надигра Залцбург с 2:0 като гост за четвъртата си точка в Шампионската лига. Сандро Куленович вкара първия гол за „модрите“, а Бруно Петкович добави втория.