Фейенорд сложи край на добрата серия на Бенфика, след като спечели с 3:1 в Лисабон в мач от третия кръг на Шампионската лига. Нидерландците водеха с два гола на почивката, след като Аясе Уеда и Антони-Джибу Миламбо се разписаха. Домакините върнаха едно попадение в 66-ата минута чрез Керем Актюроглу. Миламбо вкара втория си гол в мача в добавеното време.

За Фейенорд това е втора поредна победа като гост в турнира и тимът вече има шест точки. Бенфика пък имаше осем победи и едно равенство в последните си девет мача във всички турнири.

THREE BIG POINTS IN PORTUGAL. 🥵#benfey • #UCL pic.twitter.com/19unHIbfdB

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) October 23, 2024

Португалците стартираха мача активно, но срещнаха сериозна съпротива. Гостите имаха отличен план и изиграха силно първо полувреме, а двата гола бяха олицетворение на това. Те вкараха още едно попадение преди почивката, но то бе отменено, а това се случи и през втората част, когато гостите удариха и греда.

Бенфика се опита да натисне през второто полувреме, но трудно създаваше положения. Все пак те стигнаха до гол в 66-ата минута и това ги мотивира още повече. Атаките им така и не доведоха до изравнителен гол, а Миламбо вкара трети гол за Фейенорд в добавеното време.

Следвай ни:

Снимки: Imago