Шампионът от последните две години Феликс Оже-Алиасим продължи доминацията си на турнира в зала от сериите АТП 500 в Базел, който е с награден фонд от 2,4 милиона евро. Канадецът надви със 7:5, 6:1 Сеабстиан Баес в мач от първия кръг и вече е с 11 поредни победи в Швейцария.

Оже-Алиасим, който отпадна в първите кръгове на турнирите в Токио и Шанхай, както и във втория в Антверп, спечели 86% от разиграванията на първи сервис и приключи с Баес в рамките на 75 минути. 

Канадецът, който се опитва да стане първият тенисист, роден след 1991, с три поредни титли на турнир, записа пробив в последния 12-и гейм на началния сет, а във втория направи брейк за 2:0 и 5:1. Той се възползва от втория си мачпойнт и в следващия кръг ще срещне французина Джовани Мпечи Перикар, който елиминира аржентинеца Себастиан Баес на старта. 

Winning just by the skin of the teeth!! 😬😬

Stefanos Tsitsipas overcomes the late fight from Francisco Cerundolo to advance to the Round of 16 of the 2024 Swiss Indoors tournament!! 👏👏 #SwissIndoorsBaselpic.twitter.com/ZW3NLtjDiR

— FirstSportz Tennis (@FS_Tennis1) October 23, 2024

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас пък записа трудна победа с 6:3, 6:7(3), 7:6(7) срещу аржентинеца Франсиско Черундоло. Двамата си размениха по един пореден пробив до 6:6 във финалния сет, а в тайбрека Черундоло взе преднина от 4:2 с първия мини-пробив. Циципас обаче взе следващите четири разигравания и така продължи към втория кръг, в който ще срещне нидерландеца Ботик Ван де Зандшулп.

Датчанинът Холгер Руне пък преодоля чилиеца Николас Хари с 6:4, 7:6(3) и в следващия кръг ще срещне швейцареца Доминик Щрикер. Поставеният под номер 1 Андрей Рубльов се наложи със 7:6(3), 6:1 срещу чилиеца Алехандро Табило в последен мач от програмата.

Следвай ни: