Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол) представи обучителната онлайн платформа, създадена от партньорите по финансирания по Еразъм+ европейски проект „Прекратяване на базираното на пола насилие в баскетбола“.

Целевите групи са баскетболните треньори, треньори по физическа подготовка и персонал, които ще бъдат обучени как да откриват ранни признаци на проблемно поведение при спортистите. Целта е предотвратяване на елементи от спортната култура, които могат да допринесат за нездравословно и неподходящо поведение във взаимоотношенията на терена и извън него.

Платформата е насочена и към състезателите, които ще научат за формите на базираното на пола насилие, характеристиките на жертвите и извършителите, както и неговото въздействие върху обществото, съобщиха от БФБаскетбол.

Обучението се състои от шест модула, както следва:

Модул 1: Разбиране на основаното на пола насилие в спорта: Идентифициране и превенцияМодул 2: Откриване на признаци на основано на пола насилиеМодул 3: Сигурност и приобщаване в баскетболната средаМодул 4: Правна рамка и процедури за управление на инциденти, свързани с основано на пола насилиеМодул 5: Повишаване на осведомеността и активно противопоставянеМодул 6: Основано на пола насилие и съпричастност

Платформата може да се намери на следния адрес: https://cgbvbasket.eu/login/.

Следвай ни: