Волейболният отбор на Дунав Русе се завърна в елитното първенство за мъже в България.

Отборът на русенци ще разчита на десетина местни момчета, които да трупат опит и да се развиват. В отбора са още трима чужденци и няколко вече утвърдени имена. Целта е оцеляване в елита и надграждане през идната кампания.

Старши треньорът Пламен Христов заяви, че няма да бъде лесно тимът да остане в Суперлигата.

"Ще трябва усилия и време, за да можем да израснем. Валери Андреев прави дори невъзможното, за да подсигури финансите. Със сигурност не е лесно. Общината също помага. Имаме и спонсор, но тези средства не са достатъчни, за да направим качествена селекция. Правим всичко възможно да оцелеем, за да създадем далеч по-боеспособен отбор през следващия сезон. Във волейбола няма непреодолим отбор. Със сигурност ни подценяват, но това има и плюсове", сподели наставникът в интервю за предаването "България в 60 минути”, по БНТ.

Капитан на отбора е Ангел Попов.

"Нивото в Суперлигата е по-различно от това във второто ниво. Спечелихме второто ниво с 25 победи от 25 мача и имаме самочувствие. Надяваме се да продължим в този дух. Не крием, че целите ни са да оцелеем в групата. Бюджетите на другите отбори са по-високи, но ние ще се борим и ще дадем всичко от себе си", добави русенецът.

Либерото Симеон Добрев се завърна в тима.

"Чувствам се безкрайно щастлив. У дома е най-хубаво. Надявам се да зарадваме всички наши фенове. Можете да очаквате волейболно шоу", допълни той.

Следвай ни:

Снимки: Startphoto