Старши треньорът на Балкан Васил Христов беше критичен към отбора си след загубата от Кутаиси в турнира Фиба Къп. Това е трето поредно поражение за “зеленитеч, които са на дъното в група “J” на надпреварата.

“Още в началото на второто полувреме се загубиха енергията и старанието в играта ни. Съперникът не промени почти нищо в нападение, но ние не проявихме нужния характер. Недопустимо е да получим 58 точки през второто полувреме, при това без съперникът да стреля с висок процент успеваемост”, коментира Христов пред Sportal.bg.

“Да, изискваме много повече от Къртис Джоунс, но не само от него. Всеки трябва да разбере, че една стрелба не го определя като състезател. Очакванията ни са едни, а резултатите ни - други. Играем на приливи и отливи. Трябва бързо да се стабилизираме”, продължи наставникът на Балкан.

23

“Една победа ще ни успокои и ще влезем в желания ритъм. Днес разочарованието е голямо, защото през почти целия мач го контролирахме и имахме преднина. Следващият мач е шанс да тръгнем нагоре. Първенството е основният ни приоритет”, каза още треньорът на тима от Ботевград.

Следвай ни:

Снимки: Владимир Иванов