Трогателна среща на бензиностанция във Варна имаха две легенди от различни поколения на футболния Черно море – Иван Василев и Георги Илиев.

Както е известно, бившият десен бек Иван Василев е част от славния тим на „моряците”, който финишира четвърти през сезон 1968/1969 в „А” група, сега Първа лига. Това е второто най-добро класиране на клуба при майсторите.

Георги Илиев пък завърши трети с Черно море през 2009 година – изравнено най-добро клубно класиране в елита.

В момента 37-годишният Илиев продължава да е човекът отбор на „Тича” и преди 4 дни донесе успеха с 2:1 над шампиона Лудогорец с поредните си два гола за учебник.

„Видяхме се с Георги, докато зареждахме колите си на бензиностанция във Варна. Прегърнахме се и той ми призна, че обмисля да спре с футбола след края на сезона. Казах му: Жоре, не го прави, има изключения. Чел си за Стенли Матюс, нали? Ти с в страхотна форма, незаменим лидер, решаваш с лекота мачове. Остани на терена, за да продължим да ти се наслаждаваме.”, заяви за „Петел” Василев.

„Аз се радвам и съм удовлетворен, че Черно море играе добър футбол и постига добри резултати, включително и срещу водещите в България, с двама кореняк черноморци – Илиан Илиев и Георги Илиев.”, допълни Василев.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html