Ботев Пловдив продължава победния си ход. Сигурно вече не е изненада, че канарчетата отново победиха с 1:0. Този път на Колежа глава преклониха Черно море, водени от Илиян Илиев.

Рано-рано Ботев поведе в резултата. След центриране от защитник не успя да изчисти. Вратарят на Черно море реагира и изби, но кълбото попадна право във Вини Трибуле, който от близка дистанция не сбърка.

След това двата отбора трудно достигаха до голова ситуация пред противниковата врата. В 34-ата минута Черно море беше близо до изравнителния гол, но тимът нямаше късмет, тъй като топката срещна страничната греда. Уеслен Жуниор засече с глава след центриране от корнер, а след докосване от Росен Стефанов топката се чукна в гредата.

В 39-ата минута “моряците” разиграха добре помежду си и топката достигна до Мартин Милушев. Той овладя и нанесе силен удар от пенталтерията, който обаче беше насочен право във вратаря на Ботев. Това позволи на Бернат да боксира.

В 52-рата минута Атанас Чернев пропусна добра възможност да удвои преднината на Ботев. Той засече с крак центриране на Балоянис от фаул, но точността му изневери. Минута по-късно Конте и Чернев проспаха дълга топка към Уеслен, който успя да отправи акробатичен изстрел, но Бернат внимаваше.

След точно час от началото на мача Ивелин Попов пробва далечен удар, който нямаше необходимата точност. В 74-ата минута Клаудиу Кешерю направи сериозен пропуск, но за това спомогна и лошия терен на стадион “Христо Ботев”, от който топката отскочи по доста странен начин.

Малко след тази ситуация главния съдия Давидов стана за смях, след като пропусна очеизваден авантаж и свири фаул срещу Акере, без футболиста на Ботев дори да е паднал, а докато продължава да е с топка в крака. Акере излезе сам срещу стража на гостите, но Давидов вече беше надул свирката.